Øvelser

Foreninger

Mølle på tværs

Beskrivelse

Mølle på tværs er en øvelse der skal gøre det lidt spændende for gymnasterne at lave en lang flot mølle. I øvelsen udfører gymnasten en mølle tværs hen over en tilløbsmåtte eller lign. hvor kun hænderne berører måtten.

Udførelse

 1. Gymnasten stiller sig klar med front mod siden af tilløbsmåtten med armene pegende let op.
 2. Gymnasten træder et stort skridt frem på gulvet lige hen til tilløbsmåtten (afsætsbenet) og med en lige linje gennem kroppen føres armene mod måtten et stykke foran foreste ben, samtidig med at det bagerste ben (svingbenet) i opsvinget føres op.
 3. Lige inden gymnasten har sin håndisætningen udfører gymnasten en 90 graders vending således at hænderne nu (én hånd af gangen) placeres på en lige linje ud fra forreste ben (afsætsbenet) med en skulderbredde som mellemrum mellem hænderne.
 4. Det foreste ben (afsætsbenet) laver nu et afsæt hvorved hele vægten ligges på armene.
 5. Benene holdes spredte og gymnasten fører benene lige hen over kroppen. Gymnasten har blikket rettet mod tilløbsmåtten mellem hænderne.
 6. Gymnasten bøjer nu let i hoften og vender foden på svingbenet så tæerne peger mod hænderne og svingbenet sættes i på den anden side af tilløbsmåtten på guvet og efterfølgende afsætsbenet (tæerne pegende mod hænderne eller mod samme side som maven i møllen peger).
 7. Kroppen løftes og springet afsluttes med hænderne pegende let op.

Husk at afsætsbenet er som en vægtstang i slutningen af møllen – afslutningen på møllen hvor kroppen skal op, mestres derfor langt lettere hvis gymnasten holder benet strakt og spredt i slutningen.

Typiske fejl

 • Gymnasten har svært ved at komme lige igennem sin mølle og lande den i en mølle-håndstand i balance – dette skyldes ofte at gymnasten udfører sin mølle “med siden til”, altså at gymnasten laver sin første 90 graders vending med overkroppen alt for tidlig.

Fokusområder

 • Gymnasten udfører først sin første 90 graders drejning lige inden håndisætning.
 • Gymnasten rettes til for at opnå korrekt strakt kropspositioner med strakte ben og fodled i møllen.
 • Sikre at gymnasten holder afsætsbenet strakt og opnår forståelse for at benytte afsætsbenet som en vægtstang når kroppen skal løftes op i slutningen af møllen.
Gymnastik guiden

Gymnastik Guiden ApS

info@gymnastikguiden.dk

CVR: 39348403