Strakt position

Strakt position er gennemgående for mange spring og en helt grundlæggende øvelse at være stærk i for at have en stærk og solid kropsstamme.

Den strakte position er kendetegnet ved:

En lige linje hele vejen gennem kroppen fra top til tå.

Strakt hold

Strakt hold er en øvelse der kræver fuld koncentration og fokus fra gymnasten når positionen skal læres. Gymnasten skal i denne øvelse holde hele kroppen mod gulvet mens armene langsomt føres over hovedet.

Skulle det ske at gymnasten begynder at krumme i ryggen skal gymnasten føre armene tilbage igen til der hvor det var muligt for gymnasten at have hele ryggen flad mod gulvet.

Træstamme

Træstamme er en god øvelse når gymnasterne skal træne den strakte position. Træstamme er en øvelse der let kan inddrages i opvarmningen hvor gymnasterne træner den to og to, eller lagt ind som en returstation.

Træstamme giver på en let måde gymnasterne en central forståelse for kropspændingen og hvilke muskelgrupper der specielt er i fokus i den strakte position.

Gymnasten skal være spændt som en træstamme og hele kroppen skal kunne løftes i den samme strakte position ved løft i fødderne.

Trillebør

Den klassiske trillebør – øvelsen der aldrig går af mode – hvorfor? -fordi den er genial. Vi får trænet positionstræning, styrketræning, balance og motorik på én og samme tid.

Det er vigtigt at gribe ind hvis gymnasterne begynder at “hænge” i deres trillebør, da dette ikke er hensigtsmæssigt for gymnastens ryg.

Planke

Planken er en af de allerbedste basis øvelser når vi skal træne vores coremuskulatur som er virkelig vigtig for at kunne opretholde vores positioner i gymnastikken. Planken styrker musklerne omkring vores rygsøjle, mavemuskler samt muskler i baller og lår. Planken er altså en rigtig god kombinationsøvelse som er let at gå til, men giver et helt utrolig godt resultat som vil kunne ses i gymnastens spring.

Omvendt planke

Omvendt planke er en øvelse der ligesom den almindelige planke er rigtig god for at lære at holde kropsstammen spændt og stærk.

Sideplanke

Sideplanken er som den almindelige planke en af de allerbedste basis øvelser når vi skal træne vores coremuskulatur som er virkelig vigtig for at kunne opretholde vores positioner i gymnastikken. Sideplanken styrker musklerne omkring vores rygsøjle, mavemuskler samt muskler i baller og lår, og samtidig er sideplanken en udfordring for vores balance.

OBS at lave sideplanken til begge sider.

Den lave bro

Den lave bro er en øvelse der træner mave, ryg, skuldre og coremusklerne og derved styrker gymnastens kropsstamme. Øvelsen kan udføres af alle gymnaster, begyndere som øvede da højden på “broen” blot vil variere efter styrke.

Man kan gøre øvelsen spændende ved at lave lave en historie, tæppeflisen kan f.eks. en varm stegepande eller lign. som gymnasterne ikke må røre.

Bjælken

Bjælken er en simpel øvelse som styrker gymnastens kropsstamme og giver en god forståelse af den strakte position. Bjælken er en øvelse hvor gymnasten let kan rettes ind og mærke efter i kroppen hvilke muskler der særligt skal aktiveres i den strakte position.

Gymnastik guiden

Gymnastik Guiden ApS

info@gymnastikguiden.dk

CVR: 39348403