Øvelser

Foreninger

Hulahop-mølle

Beskrivelse

Hulahop-mølle er en øvelse for de mindste gymnaster, hvor gymnasten lærer rytmen i en mølle. Samtidig trænes vægtbæring på armene og gymnasten bliver fortrolig ved at bevæge sig sidelæns med benene i vejret.

Udførelse

 1. Gymnasten stiller sig klar med armene pegende let op.
 2. Gymnasten træder et stort skridt frem (med afsætsbenet) og med en lige linje gennem kroppen føres armene mod gulvet et stykke foran foreste ben, samtidig med at det bagerste ben (svingbenet) i opsvinget føres op.
 3. Lige inden gymnasten har sin håndisætningen udfører gymnasten en næsten 90 graders vending således at hænderne nu (én hånd af gangen) placeres et lille stykke uden for hulahop ringen foran afsætsbenet med en skulderbredde som mellemrum mellem hænderne.
 4. Det foreste ben (afsætsbenet) laver nu et afsæt hvorved hele vægten ligges på armene.
 5. Benene holdes spredte og gymnasten fører benene lige hen over kroppen. Gymnasten har blikket rettet mod gulvet mellem hænderne.
 6. Gymnasten bøjer nu let i hoften og vender foden på svingbenet så tæerne peger mod hænderne og svingbenet sættes i jorden og efterfølgende afsætsbenet (tæerne pegende mod hænderne eller mod samme side som maven i møllen peger).
 7. Kroppen løftes og springet afsluttes med hænderne pegende let op.
 8. Øvelsen gentages igen og igen og gymnasten svinger sig rundt om hulahop ringen med flotte møller.

Typiske fejl

 • Gymnasten har for kort afstand mellem forreste ben og armene og kommer derfor ikke flot op på hænder men ender med stor krumning i starten af møllen.
 • Gymnasten holder ikke afsætsbenet strakt ved nedgang og har derfor svært ved balancen og at rette kroppen op når møllen skal landes.

Fokusområder

 • Gymnasten udfører et kraftigt men kontrolleret afsæt så benene kommer op i luften.
 • Fokus på at gymnasten lærer rytmen i en mølle – Fra stående: fod-hånd-hånd-fod-fod
  Ved gentagne møller: hånd-hånd-fod-fod.
 • Husk korrekt strakt kropspositioner med strakte ben og vriste i møllen.
 • Sikre at gymnasten holder afsætsbenet strakt og opnår forståelse for at benytte afsætsbenet som en vægtstang når kroppen skal løftes op i slutningen af møllen.
Gymnastik guiden

Gymnastik Guiden ApS

info@gymnastikguiden.dk

CVR: 39348403