Øvelser

For de mindste

Stående balance – vippe fra side til side

Beskrivelse

Snart kan barnet kravle, snart kan barnet stå, snart begynder barnet at gå. Stående balance er et hit, men også et vigtigt element at øve for at passe på dit barn.

I denne øvelse trænes dit barns balancesans og evne til at reagere på overbalance specielt med overkroppen. Dets længere nede mod hofterne du holder fat, jo mere skal dit barn selv kontrollere og tilpasse balancen og flytte tungdepunktet. Start med at have fat omkring brystkassen på dit barn, og bevæg dig derefter gradvist ned til hofterne over nogle uger.

Barnet vil i starten som du kan se stå meget passivt, men efterhånden som balancen styrkes vil dit barn begynde at læne sig fra side til side alt efter hvilken side der er overbalance til. En god øvelse at have lavet en masse gange inden barnet begynder at rejse sig op af alt det kommer i nærheden af.

Det er vigtigt at sige at denne øvelse ikke skal kombineres med gangtræning, dit barn skal nok lære at gå når det er klar til det. For nu handler det kun om at lære barnet at regulere balancen med overkroppen.

Udførelse

  • Barnet kommer op at stå på benene mens du holder et godt greb om barnet.
  • Før nu stille og roligt barnet fra side til side og lad det mærke hvordan det føles når kroppen hælder til siden.

Om øvelsen

Barnets alder: Fra 6 måneder

Øvelsen styrker og stimulere: Barnets balance stimuleres.

Redskaber: Blødt underlag.

Gymnastik guiden

Gymnastik Guiden ApS

info@gymnastikguiden.dk

CVR: 39348403